HTML

Két év nyár

Kétéves ösztöndíjjal tanulok a UWCSEA East Campus-on (2014-2016)

Friss topikok

3 hónap... kicsit több lesz, maradhat?

2014.11.11. 16:06 Ajna is in Singapore

Igen! Igen! Igen!

Már szinte olyan mintha ezer éve itt lennék, igazából erre a napokban jöttem rá mindenféle kis apró jelekből. Például már nem felejtem el megcsinálni a laundrymat a legfáradtabb és elfoglaltabb estéken sem, vagy, hogy már tudom fejből az órarendemet és minden kis hidat, lépcsőt ismerek a suliban, meg már bárkivel gond nelkül elbeszélgetek, kb. bármiről (na jó, persze vannak határok, mondjuk az atomfizikáról még nem tudok társalogni....bár arról magyarul sem), de ami a legmeglepőbb és furcsább volt, az az volt, amikor egyik nap átgondoltam magamban, hogy miket kell csinálnom, és mindezt angolul tettem!  (say, whaaat? ) A hogyan érzem magam itthon idekint listára még felkerült a képesség a kanállal való hússzeletelésre és bármilyen kaja evésére, a varrógéppel varrás tudománya (egy kis karácsonyi zsebpénzért  cserébe beszegtem néhány asztalterítőt), a nemalvás/kevésalvás és energikusság összeegyeztetése, a képesség az önálló közlekedésre a városban (a kiigazodás a Tamil nevű megállók között, főleg a buszon, ahol nem mondják be a megállót, na az nehéz), a lámpafénynél való alvás (szobatársam este 11kor kezd tanulni és 3 előtt nem fekszik le...), és még folytathatnám.

Szóval mostanra már azt hiszem tényleg beilleszkedtem, önmagam vagyok. Tudjátok, az a sokat beszélős, pörgős, nevetős Ajna. Végre, mert azért az elején a sok újdonság miatt még elég shy voltam...

Szóval mi is történt az elmúlt egy hónapban, amióta nem írtam? Hát sok, ja és még több...

Az őszi szünet második felét egy übergazdag hostfamilynél töltöttem, és szerencsémre (mivel a bemutatkozó levelemben írtam, hogy imádom a táncot), elvittek egy fantasztikus showra. McGregor csapatának előadását nézhettem meg. Gyönyörű volt! Előtte meg elvittek egy japán étterembe, és életemben először sushit ettem! hajj,de finom volt! :)

host family.jpg

Fancy dinner with my host family

 

Aztán back to school...yay! Pszichológia essay, Színházas prezentáció, ESS bottle ecosystem, Francia existencialisták, magyar drámakommentár...stb. és ha mindez nem lenne elég már az EE (Extended Essay=mini 4OOO szavas szakdolgozat szerűség szabadon választott témában) is bemutatkozott. hurrá.

Közben a Chrysalids próbái is folynak, november 26-án bemutató!

IMG_5501.jpg

IMG_5532.jpg

 

 

 

Ja, még volt ilyen hogy diwalii vacsora...az indiai kaják jók, csak churryt ne, pls! A csillagszóró viszont jó móka és csodaszép!

diwalii outfit

 

 

Meg halloween is volt. Életem első trick or treatje :) 

De a hónap szenzációja mégiscsak a világbajnok Hosszú Katinka volt!!! Élőben láthattam, itt Szingapúrban, szurkoltam neki, ő meg a dobogóról visszaintegetett. Hát kell ennél nagyobb boldogság, távol a hazától?

DSCF4968.JPG

....amikor az ember büszke arra, hogy magyar

Közben a pénteki Culuturama próbái sokasodnak. Pénteken lesz a nagy népek tánca buli. Én a dél afrikaiban vagyok, de jövőre lesz magyar is (idén nem tudtam csinálni, mert ahhoz májusban kellett volna jelentkeznem), szóval drága leendő baby scholarom (mert beszéltem a boarding house "fejével" és ide jön az Eastre a szingapúri magyar ösztöndíjas :)  ), neked kötelező lesz. Viszont így idén délafrikainak adom el magam. 

Jövő hét szombaton meg a Dublini Godot előadásra megyek, amire már kb két hónapja megvettem a jegyet. Izgi nagyon.

Most épp a Most múlik pontosant hallgatom (mert azért ápolni kel a  bennem rejlő magyarságot), és a szobatársam furán néz...lehet hogy hangos, de hát istenem, kell az inspiráció az íráshoz... Na, inkább be is fejezem, ma korán akartam lefeküdni aztán már elmúlt 11, és még dolgoznom is kéne...áááá IB life....ez tényleg szerelem. 

2 komment

Címkék: magyar school szingapúr rehearsal most mulik pontosan uwcsea east secondhome nagyonmegyazélet ritkánposztoloktudom 3 honap ib life

A bejegyzés trackback címe:

https://ketevnyar.blog.hu/api/trackback/id/tr116887217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Regcsi00 2014.11.12. 21:55:15

Fúú! Én azt hittem, hogy te már évek óta külföldön élsz, mert annyira tolod itt az angolt a magyarral. Azért ez elég gáz. De még gázabb, hogy szinte egyetlen mondatot sem tudsz helyesen leírni. Nyüzsög a helyesírási hibától az amúgy is elég káoszos fogalmazásod.

(say, whaaat?)
süti beállítások módosítása