HTML

Két év nyár

Kétéves ösztöndíjjal tanulok a UWCSEA East Campus-on (2014-2016)

Friss topikok

Tavaszi helyzetkép

2015.04.21. 07:22 Ajna is in Singapore

Hát úgy tünik  a havi rendszerességű blogolás az tényleg lehetetlen.....

Szóval most így olyan 3 vagy 4 hónap kimaradással megpróbálok beszámolni, hogy miért is nem volt időm erre korábban.

Január

Miután visszajottunk a téli szünetből, volt két hét tanítás, ami a 12eseknek a mock exams volt igazából (próba IB vizsga, olyan kb mint otthon a kisérettségi, vagy év végi vizsgák a Radnótiban). Szóval miután ők végeztek a vizsgákkal az egész Boarding House elbuszozott a szomszédos Malajziába és egy Desaru nevű helyen töltöttük a hétvégét. Nagyon szép volt, én az örmény barátnőmmel szinte egész nap a tengerparton voltam, hiszen nekünk ez nem mindennapi látvány. Mondjuk meg is lett az eredménye az egész napos strandolásnak. Mindketten a kreol bőrünk ellenére is fájdalmasan leégtünk. Jaaaajjjjj...még visszagondolni is rossz, nagyon durván erős errefelé a nap...

img_1384_2_1.JPG

Ja, és amikor azt mondom, hogy az egész Boarding House, akkor az valahogy így néz ki. (162 diák  meg tanárok, es házi szulők.)

Február

Ebben a hónapban az a megtiszteltetés ért, hogy a sierra leoni ösztondíjas lány mellett enegem kértek fel, hogy mondjak köszönő beszédet a minden évben megrendezésre kerülő sulis alapítványi eseményen. A dolog egész jól ment volna, ott volt a szépen megírt, begyakorolt szövegem, csak az volt a probléma, hogy az éppen előttem beszélő alapítványigazgató arról beszélt, hogy mennyire nagyszerű, hogy a szülők sokszor egyszeri, nagyösszegű támogatással teszik lehetővé, hogy az ösztöndíjasok hazarepülhessenek karácsonyra. Na itt elsírtam magam.... (Ajnaaaaa....szedd már össze magad, ohh te jó ég! ) 

amugy itt a link az eseményről készült videóhoz. Ezen már nem sírok, hurrá! :D 

https://www.youtube.com/watch?v=umZBGYZeNsk

A legnagyobb esemény februárban viszon nem ez volt, hanem a holdújév. Ez az eredetileg kínai ünnep az egész délkelet ázsiai régióban a legfontosabbnak számít az év során. Szóval ez diáknyelven nekünk 2 hét szünetet jelentett. A szünet első pár napján egy kis csapattal (szenegáli lány, olasz és kambodzsai fiú) átbuszoztunk ismét Malajziába. Ezúttal a fővárosba, Kuala Lumpurba menetünk. A két nap során, amit ott töltöttünk folyton úton voltunk. Várost neztünk, turistáskodtunk. Megnéztük persze a Petronas Tower-t, a botanikus kertet, voltunk kínai és indiai templomokban, vacsoráztunk banánfa levelén tálalt hagyományos malaj ételeket...stb. Nagyon szuper volt. :)

kis csapatunk a Negara Mecset bejáratánál

Miután hazajottünk a kis kirándulásunkról, egy hetet dolgoztam a sulikönyvtárban egy kis extra zsebpénzért cserébe. Csütürtökön pedig meghosszabbított kimenőt kaptunk egészen éjféli, a holdünnep alkalmából. Szingapúr kínai negyedébe mentünk a kínai-kambodzsai barátommal, aki tökéletes idegenvezetőm volt, hiszen mindként kultúrában nagy fontosságot szentelnek ennek az ünnepnek. Szóval a vörösbe öltoztetett utcán, az arannyal rajzolt csodásan festő kínai jókívánságok és lampionok között meghalgathattam az újhold történetét. Olyan mesebeli volt az egész élmény, szerintem nem is lehet leírni.

Március

Március első hete a Spirit week volt. Minden nap egy adott téma szerint kellett beköltözni.

1. nap: iker nap. az ikrem a hong-kongi barátnőm volt. ugye hasonlítunk? :D

2. nap: fikciós szerplő nap. Mia Wallance a Ponyvaregényből

photo_on_3-3-15_at_7_37_am.jpg

3. nap: népviselet vagy bármi az országodra emlékeztető ruha

4. nap pijama nap

screen_shot_2015-04-20_at_2_42_08_pm.png

5. nap: sárkány vagy uwc nap, szóval bármilyen kék vagy zöld ruhát lehett viselni. Erről sajnos nincs képem.

Március második hetén került megrendezésre a Holi fesztivál, amiből a befolyó öszegget a Hand in Hand, indiai nonprofit szervezetnek utaltuk át. Maga az esemény pedig nagyon vicces volt! :)

A képen Julival és japán barátnőjével vagyok és az újkorában fehér (!)  nomádos pólóm van rajtam.

Ez a hónap tanulásilag elég húzós volt, és a szünet előtt még volt egy dráma előadásunk (Az ezeregy éjsaka meséi) is, amire rengeteget próbáltunk, egész hétvégéket töltöttünk a black boxban. A jelmeztől a világításig mindent nekünk kellet csinálni. Ez amúgy nagyon izgi volt. Egyik péntek délután például a kínai-német osztálytársammal elmentünk az arab negyedbe, hogy megvegyük a kosztümöket. Szóval összességében nagyon élveztem az egész folyamatot, és nagy sikerünk is volt. :)

arabian-nights_240315_tomsoper_247.JPG

arabian-nights_240315_tomsoper_197.JPG

arabian-nights_240315_tomsoper_194.JPG

arabian-nights_240315_tomsoper_184.JPG

Az előadás után két hét vizsgaszünet következett. Az első héten minket, a Szingapúrban maradt ösztöndíjasokat, elvittek egy szingapúri hotelbe. Tetőtéri medence, másmilyen medence, szauna, edzőterem....stb. Ezen kívül programokat is szerveztek, például elmentünk bowlingozni, vagy a Bays by the Garden-nél vacsiztunk, vagy csak bringáztunk a környéken. Szóval nagyon kikapcsoló és vizsgára nem gondolós volt a szünet első fele. A második már kevésbé. De azért egy magyartalálkozó belefért csütörtök este Juliéknál. Tilla és Franciska is jott a Doverből szóval teljes volt a csapat! :)

Április

Vizsgááááááák. Jaj, hát ez minden 11es rémálma. 6 tantárgyból vizsgázni 5 nap alatt. Elég durva, és sürű....de hát végülis túléltem. Az eredményeket még ugyan nem tudom, de annyira nem volt vészes szerintem. A vizsgák után viszont magas színvonalon ünnepeltünk, az évfolyambál keretében a szingapúri Hiltonban. Nagyon szép este volt, és remek lezárása egy stresszes hétnek.

img_0022.JPG

Szóval most zárásképp álljon itt ez a bálos fotó. Jövő hetén indulok Ausztráliába!!!!! juhéééj! Perth-be megyünk, az ESS dogához anyagot gyüjteni. Legközelebb a jövő meghatározhatatlan konkrétságában jelentkezem majd. Addig is üdvözletek hazafelé mindenkinek. Már csak két hónap és újra a Túró Rudi és  Lángos országában leszek! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketevnyar.blog.hu/api/trackback/id/tr607382396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása